x12.jpg
Projects

Art Fund Pavilion

1.00

Square Feet: 375
Location: London, UK

The design approach for the project was to meet the demands of the program: complex interaction with artwork, the intimacy of discourse, and the inclusiveness of social gathering, by opening and elevating what would be the typical ‘art box’ into a dynamic and interactive art container.

Through a simple strategy to ‘split’ a single floor plane into a series of ramps, a new interior topography was created which also serves as the primary structural ‘pattern’ for the building. The pattern is mirrored at the ceiling plane, oriented to the two key entries of the Lightbox site and then flipped to create a reciprocal series of planes at the ceiling.

The resultant structure engages the public through its diverse perspectives and experiences, from the circulation on platforms at varying levels to the fans of light that allow viewers to gaze out from the inside and vice versa. The visitors are invited to develop a relationship with the art while also engaging with the surrounding environment.

 

Add To Cart
x12.jpg
x01.jpg
x06.jpg
x02.jpg
x07.jpg
x03.jpg
x08.jpg
x04.jpg
x05.jpg
x09.jpg
x10.jpg
x11.jpg
11may09_covent garden_landscape.jpg
convent garden west piazza_adjusted.jpg
DSC03832_adjusted.jpg
x01.jpg
x02.jpg
x03.jpg
x04.jpg
x05.jpg
x06.jpg
x07.jpg